Home Interes General Cultura Pledoarie Pentru Ora De Religie!

Pledoarie Pentru Ora De Religie!

Pledoarie-Pentru-Ora-de-Religie

…deci cu cât devenim mai bananieri cu atât vom fi mai civilizați, democratici și… europeni!

Ieri seară am asistat stupefiat la o dezbatere ‘deschisă’ pe unul din posturile de televiziune de mare rating de la noi, pe tema orei de religie, doar pentru a realiza non-sensul, ilogicul, abstractul și bizarul din argumentele proponenților scoaterii religiei ca materie obligatorie din curiculumul școlilor din România.

Cel mai bizar și fără de sens argument prezentat ca motiv temeinic de a elimina religia din școli, a fost acela că datorită unor cadre didactice care predau religia, aceasta (religia), cât și Dumnezeu sunt prezentați elevilor într-un mod denaturat, fals, incorect, etc, etc (cazuri totat izolate și în consecință irelevante fiind prezentare în susținerea acestei aberații).

În acest caz întrebarea esențială născută din logica unei rațiuni primare este cum de aceste persoane declarate public ca atei, fără credință în Dumnezeu, fără o relație cu El, își pot da seama dacă Dumnezeu pe care nu-L cunosc și despre care nu știu nimic, este prezentat denaturat sau nu? E ca și cum ai spune, ca o persoană care nu știe tabla adunării și nu crede că principiile matematice există, că matematica predată în România este incorectă, sau că persoanele care o predau nu știu matematică! E ca și cum ai spune unui mecanic auto, tu care nu știi să schimbi o roată de rezervă, că nu face bine ce face… etc, etc!

Al doilea cel mai ilogic argument și la fel de bizar ca primul dacă nu chiar mai bizar, împotriva predării religiei în școli ca materie obligatorie, a fost acela că religia a fost și este cauza multor nenorociri de la noi și din lume și că în numele religiei s-au comis și se comit atrocități.

Deși această afirmație este adevărată, natura sa ilogică constă însă în faptul că dacă așa stau lucrurile de ce nu s-a propus eliminarea din școli ca materii obligatorii a matematicii, fizicii, chimiei, și multor altor materii pentru că aceste științe exacte au stat și stau la baza dezvoltării și chiar a utilizării cu consecințe inumane, a unora dintre cele mai sinistre arsenale și arme din istoria omenirii.

Să se scoată biologia și anatomia care stau la baza medicinii în numele căreia naziștii dar și alții au condus experimente pe milioane de oameni!

Să se scoată istoria pentru că pe baza ‘realităților istorice’ și in numele acestora s-au declanșat conflicte de-a lungul istoriei omenirii, unele care dăinuie sau mocnesc până în zi de astăzi.

Să se scoată mai ales filozofia, pentru că adepți ai aceste științe au creat modele de organizare și dezvoltare socială monstru ca nazismul și comunismul…

Și lista acestor contraargumente poate continua la infinit permițându-ne de data asta în mod logic să concluzionăm că dacă urmăm raționamentul îndoielnic din punct de vedere mentalo-structural al susținătorilor scoaterii Lui Dumnezeu din toate aspectele vieții noastre, nu ar mai trebui să facem școală deloc pentru a nu deprinde vreo aptitudine anti-socială, anti-democratică, violentă, irațională, etc. Deci cu cât devenim mai bananieri cu atât vom fi mai civilizați, democratici și… europeni! Dăh!

Argumentul ilogic, non-sens și bizar numărul trei a fost acela că Biserica Română Ortodoxă implicată în politică, împreună cu toate celelalte denominațiuni și confesiuni religioase fac prozelitism în școală. Problema cu acest argument este că un procent covârșitor din populația acestei țări dorește acest prozelitism care cu toată conotația negativă pe care termenul a căpătat-o incorect de-a lungul timpului, înseamnă simplu a promova o anumită formă de închinare și slujire către Dumnezeu.

Majoritatea românilor fie că practică sau nu, cred că modalitatea corectă de a te închina și sluji Lui Dumnezeu este cea iudeo-creștină descrisă de canoanele, practicile și tradiția Bisericii Creștine Ortodoxe și a celorlalte culte creștine de la noi, așadar unde este acest prozelitism care de fapt este adoptat de acest neam, în viața și în sânul familiei de aproape două mii de ani? Atunci când accept promovarea unei anumite forme de închinare/slujire a Lui Dumnezeu, ba mai mult, o adopt print-un legământ special, această promovare încetează să mai fie prozelitism.

Copii românilor care cred că modalitatea corectă de a te închina și sluji Lui Dumnezeu este cea a denominațiunii din care fac parte puteau să participe la ore de religie predate conform principiilor confesiunilor lor, deci dacă există prozelitism, acesta este unul la care părinții acestor elevi doresc ca aceștia să fie expuși, descalificând deci această activitate ca prozelitism. Tot așa acești părinți doresc ca acești copii să fie expuși și la multe alte lucruri învățate în școală pentru ai forma și pregăti pentru viață!

Lista inepțiilor și aberațiilor împotriva orei de religie a continuat să fie expusă în mod abuziv, malefic și pervers în emisiunea respectivă indicând clar că adevăratul substrat al problemei este de fapt scoaterea Lui Dumnezeu din orice structură, instituție sau entitate publică pentru ca mai apoi să se treacă la scoaterea Sa din toate aspectele vieții noastre publice așa cum s-a întămplat și se întămplă deja în alte câteva țari simbol ale civilizației mondiale și europene cu consecințele de rigoare, vezi violența malefică din școlile din SUA, destrămarea structurii familiei din societățile din Vest, starea de apostazie avansată a Europei, promovarea conceptului de unisex, no sex sau all sex chiar și prin până de curând cele mai inocente evenimente internaționale gen Eurovision, și așa mai departe.

Însă ce nu înțeleg toți acești guru ai societății fără de Dumnezeu, este că El nu stă cu mâinile în sân. Structuri geo-politice, sociale, etc au existat și au dispărut, așa cum bine menționa Părintele Necula aseară, însă prezența Sa în mijlocului acelui neam care Îl caută cu adevărat va dăinui conform exclusiv voii Sale și nu poate fi înlăturată de demagogii de prost gust și zarafii ideilor neo-liberale de sorginte satanică prezentate ca principii de civilizație și democrație!

 

SIMILAR ARTICLES

0 395

0 750

NO COMMENTS

Leave a Reply